کد خبر: ۶۶۷۵۷۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۹ - ۱۹ شهريور ۱۴۰۱

تهران- ایرنا- دیدگاه غالب ناظران آمریکایی به انگلیس پس از مرگ ملکه الیزابت دوم یک قدرت در حال افول است که در نتیجه بحران‌های خود ساخته به مثابه کشتی شکست خورده در معرض خطر غرق شدن در صحنه جهانی است.

به گزارش ایرنا، روزنامه انگلیسی گاردین امروز شنبه با گذشت دو روز از مرگ الیزابت دوم به واکنش ناظران و رسانه‌های آمریکایی به این مساله، پرداخت و نوشت: دیدگاه غالب آمریکا از بریتانیای پسا برگزیت و پسا الیزابت، اساسا کشوری است که نفوذش کاهش یافته است که در نتیجه بحران‌های عمدتا خودساخته، در معرض خطر غرق شدن در صحنه جهانی قرار دارد.

به نوشته گاردین، پوشش خبری آمریکا در روز مرگ ملکه انگلیس بسیار ملایم بود تا اینکه روز جمعه به شکل عمده به پیوند ناگسستنی خانواده سلطنتی و گذشته امپراتوری این کشور پرداخته شد.

مایا جاسانوف یک استاد تاریخ در دانشگاه هاروارد معتقد است که ملکه برای دوره‌ای در پایان امپراتوری زمانیکه نیروهای انگلیسی در حال مبارزه با استقلال کنیا، مالایا و قبرس (دهه 50-60 میلادی) بودند، یک چهره بی روح و سنت گرا بود. این استاد دانشگاه هاروارد روح امپراتوری انگلیس را همچنان بر روی خوشه بحران‌های کنونی این کشور آویزان می‌بیند.

به اعتقاد وی، این کشور با برگزیت دچار ضربه سختی شده که تا حدی متاثر از دیدگاه‌هایی نظیر این است که انگلیس چه جایگاه و نقش (مهم و بزرگی) در جهان دارد و همین دیدگاه‌ها درباره نقش انگلیس در جهان ناشی از گذشته امپراتوری این کشور است.

اشان تارور ستون نویس روزنامه واشنگتن پست نیز از طرفی الیزابت دوم شخصی سوء استفاده گر در استفاده از بقایای امپراتوری انگلیس پس از جنگ جهانی دوم معرفی کرد و افزود: انگلیس با از دست دادن یک امپراتوری و سپس کنار گذاشتن جایگاه خود در اتحادیه اروپا، در وضعیت بلاتکلیفی و افول موقعیت جهانی خود در پایان دوران الیزابت مواجه است.

بدبینی در مورد آینده انگلیس در سراسر طیف سیاسی ایالات متحده گسترده شده است. فرانک لونتز تحلیلگر سیاست انگلیس گفت: لندن در یک مقطع واقعا حساس قرار دارد. از نظر سیاسی، اقتصادی و حتی اخلاقی، نهادها و افرادی که رهبری این نهادها را بر عهده دارند، در حال از دست دادن باور و اعتماد مردم هستند.

لونتز با ابراز نگرانی از آینده انگلیس ادامه داد: من مشاهده کردم چه اتفاقی در آمریکا می‌افتد زمانیکه هیچ کس کشور را متحد نکند. هیچکس پا پیش نگذاشت و می‌توان با عواقب آن روبرو بود.

روزنامه گاردین در مورد دیدگاه آمریکا نسبت به انگلیس پیش از مرگ ملکه نوشت: روایت رسانه‌های آمریکایی پیش از مرگ ملکه درباره انگلیس، بر روی توالی بحران‌ها متمرکز بود؛ بحران‌های سیاسی مربوط به دولت بوریس جانسون، بحران انرژی، بحران هزینه‌های زندگی و افت ناگهانی ارزش پوند.

الیزابت کارتر استادیار علوم سیاسی در دانشگاه نیوهمپشایر، با پیشنهاد تثبیت قیمت انرژی توسط دولت انگلیس به عنوان مثال، گفت: من واقعا فکر می کنم برای خروج از این مسیر نزولی، باید نوآوری قابل توجهی به کار گرفته شود.

کارتر معتقد است که ماندن در این مسیر نزولی به نوبه خود احتمال استقلال اسکاتلند را بیشتر می کند که ضربه ای ویرانگر خواهد بود و مارپیچ نزولی بریتانیا در عرصه جهانی را سرعت می بخشد. دنیل سرور یک دیپلمات سابق آمریکایی نیز در این راستا گفت که اعلام استقلال اسکاتلند را یک مساله اجتناب ناپذیر می‌داند.


نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"